معرفی جاذبه های گردشگری مهران
دیدنی های مهران
قلعه کنجانچم
قلعه کنجانچم در 15 کیلومتری شمال شهر مهران و در جاده ایلام- مهران در مسیر راه کربلا قرار دارد. این قلعه در سال 1326 هجری قمری بنا به دستور غلامرضاخان ابوقداره؛ آخرین والی ایلام و به عنوان قلعه زمستانی والی ساخته شده و دارای اتاقهای مرتبط به هم، حمام، برج نگهبانی و قسمت مسکونی و دیوانخانه میباشد.
امامزاده علی صالح
امامزاده علی صالح که در گویش کردی خاصِهعلی نامیده میشود در بخش صالحآباد شهرستان مهران در 25 کیلومتری جاده ایلام- مهران واقع شده است. بنای قدیمی این امامزاده در زمان قاجار ساخته شده است. گنبد این امامزاده بر روی یک چهارطاقی ساخته شده و شبستانی با هشت گنبد کوچکتر اطراف آن را احاطه کرده است. این مقبره از اماکن متبرکه بسیار زیبا و مورد احترام است که مردم از تمام نقاط استان ایلام برای زیارت آن به صالحآباد مسافرت میکنند.
امامزاده سید حسن
امامزاده سیّدحسن در 2 کیلومتری جنوب شرقی شهر مهران و یک کیلومتری جاده مهران- دهلران قرار دارد. وی فرزند امام موسی کاظم (ع) و مورد احترام مردم منطقه است و همواره تعداد زیادی از مردم محل برای زیارت به این محل مراجعه مینمایند. بنای ساختمان قبلی این امامزاده در زمان قاجار و والی غلامرضا خان؛ والی پشتکوه در سال 1308 هجری قمری تجدید بنا و نوسازی گردید. با شروع جنگ هشت ساله عراق علیه ایران، ساختمان مذکور خسارات فراوان دید ولی در سالهای 75-1371 به وسیله اداره کل حج و اوقاف استان ایلام نوسازی شد.
رشته کوههای حمرین
رشته کوههای حمرین از بهرامآبادِ مهران شروع و به جلگۀ خوزستان منتهی میشود. طول آن حدود 61 کیلومتر است. شکل حمرین خاص و دارای خطالرأسی ممتد است. در طول این خطالرأس رشته قلل مجزایی، به نام حلت، دیده میشود. رشته کوههای حمرین فاقد مواد آتشفشانی است و بیشتر از خاک رس تشکیل یافته است، بهطوری که معابر آن نرم و در حال ریزشاند. در بعضی نقاط آن صخرههایی با ترکیبات خاکی دیده میشوند که مواد آن به مرور زمان به هم متصل شدهاند و به شکل سنگ درآمدهاند. رشته کوه حمرین در قسمت شمال، 1000 متر ارتفاع دارد، ولی هرچه بهسوی جنوب امتداد مییابد، از ارتفاعش کاسته میشود و سرانجام به 400 متر میرسد. حمرین به علت واقع شدن در ناحیۀ گرمسیری و عدم جریان آب در آن، بدون درخت و گیاه است. ارتفاعات مشرف به ایران دارای چشمههای آب شیرین است، در صورتی که در بلندیهای مشرف به عراق، آب نایاب و در صورت وجود، شور و تلخ است.
منطقه شکار ممنوع کولک
منطقه شكار ممنوع كولك ۷۶ هزار هكتار مساحت دارد، كه ۵۰ هزار هكتار آن به منطقه حفاظت شده ارتقا می یابد. بر اساس این گزارش، موافقت وزارت صنایع و اداره كل منابع طبیعی نیز در این زمینه اخذ شده است و به زودی در دور سوم سفرهای استانی به تصویب نهایی خواهد رسید. نزدیکی به منطقه نمونه گردشگری ˈزینگانˈ و شهر زیارتی ˈصالح آبادˈ از یک طرف و قرار گرفتن در نوار مرزی با کشور عراق را از ویژگی های ممتاز این منطقه می توان برشمرد.
حیات وحش
منطقه كولك یكی از بازمانده های محیط زیست بكر استان ایلام و مهمترین زیستگاه حیات وحش بوده كه از نظر چرخه زیستی و وجود گونه های كل و بز و قوچ و میش بسیار حائز اهمیت است. گونه های جانوری منطقه حفاظت شده کولگ شامل کل، بز، قوچ و میش، انواع گربه سانان و پرندگان شکاری است.
این منطقه موقعیت ممتازی جهت تكثیر گونه های جانوری با ارزش و در معرض انقراض دارد، بدین منظور منطقه مورد نظر در صورت حفاظت می تواند به منطقه ای برای حفظ، احیا و تكثیر گونه های شاخص جانوری بخصوص نژاد خاص قوچ و میش باشد.
آتشکده قينقر
آتشکده کوشک قينقر مربوط به دوره ساسانیان است و در شهرستان مهران، بخش ملک شاهی، روستای گنبد پیر محمد واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۷ اسفند ۱۳۸۷ با شمارهٔ ثبت ۲۶۴۶۸ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.در ارتفاعات كوه پشمين قنقير ملكشاهي مهران آثاري از يك آتشكده ساساني ديده ميشود . ارتفاع سقف اين آتشكده 5 متر و مساحت آن 27 متر ميباشد.اين آتشكده چهار در ورودي دارد و در كنار باغي زيبا با درختان زيتون و چشمه اي واقع است و مجموعه اي زيبا را تشكيل داده است . بر ساختمان اين آتشكده آسيبهاي زيادي وارد شده است.
لینک های مرتبط :
استان ایلام
شهرستانها
1-آبدانان و معرفی جاذبه گردشگری آن
2-ایوان و معرفی جاذبه گردشگری آن
3-دره شهر و معرفی جاذبه گردشگری آن
4-دهلران و معرفی جاذبه گردشگری آن
5-ایلام و معرفی جاذبه گردشگری آن
6-مهران و معرفی جاذبه گردشگری آن
7-شیروان و چرداول و معرفی جاذبه گردشگری آن